Bonari.fi

Bonari.fi on Suomen Verkkobonus Oy:n ylläpitämä bonus- ja affiliatetoimintaa harjoittava palvelu, jossa palvelun käyttäjä saa rahaa takaisin verkkokauppaostoksistasi tai suosittelemalla verkkokauppoja. Palveluun liittyminen ja sen käyttäminen on täysin ilmaista.

Bonari.fi käyttöehdot ja käyttäjäsopimus

1. Yleistä

Tämä sopimus on Suomen Verkkobonus Oy:n ja Käyttäjän välinen dokumentti. Rekisteröityessäsi Bonari.fi -palveluun vahvistat lukeneesi ja ymmärtäneesi nämä käyttöehdot täysin sekä tulostaneesi itsellesi kopion tästä sopimuksesta.

2. Bonari.fi:n toimintaperiaate

Suomen Verkkobonus Oy kokoaa Bonari.fi palveluunsa yhteistyökumppanuuksiensa kautta verkkokauppoja, joista Suomen Verkkobonus Oy saa komissiona osuuden Käyttäjän henkilökohtaisesti (myöhemmin "Bonus") tai käyttäjän suosittelun perusteella (myöhemmin "Suosittelubonus") tehdyistä ostoksista verkkokaupassa. Saatu komissio määräytyy Suomen Verkkobonus Oy:n ja verkkokaupan tai Suomen Verkkobonus Oy:n yhteistyökumppanin ja Verkkokaupan välisen sopimuksen mukaan. Suomen Verkkobonus Oy maksaa Käyttäjälle osan tästä komissiosta Bonuksena Käyttäjän Bonari.fi -tilille.

Käyttäjän kustakin Verkkokaupasta kulloinkin saama Bonus on määritelty ostohetkellä Bonari.fi -palvelussa Verkkokaupan esittelysivulla. Suomen Verkkobonus Oy pidättää oikeuden muuttaa Bonuksen määrää yksittäisen verkkokaupan kohdalla milloin tahansa siitä erikseen ilmoittamatta.

3. Bonus, määritelmä ja sen verotus

Bonus on rahasumma, jonka Käyttäjä saa Bonari.fi -tililleen tehtyään käyttöehtojen kohdassa 5. kuvatunlaisen ostoksen oikein verkkokaupassa.

Luonnollisen henkilön verotuksessa Bonuksena tai jonkun muun suorituksen nimisenä saatu asiakashyvitys on lähtökohtaisesti henkilön verovapaata tuloa. Verovapaata Bonusta henkilön tilille voivat kerryttää myös perheenjäsenet tietyin rajoituksin, kts. verohallinnon ohje.

4. Suosittelubonukset, määritelmät ja niiden verotus

Bonari.fi -palvelussa on kolmenlaisia Suosittelubonuksia, joista määritelmät alla. Yhteisenä nimittäjänä näille käytetään termiä Suosittelubonus.

Kavereiden rekisteröitymiset - Käyttäjä saa jokaisesta kaverikutsulinkkinsä kautta Bonari.fi -palveluun rekisteröityneestä käyttäjästä 1 euron kaverikutsubonuksen Bonari.fi -tilillensä.

Kaverikutsubonus maksetaan vain aidoista käyttäjistä. Tilit, joilla on väärinkäyttötapauksia ja näistä tileistä saadut kaverikutsubonukset poistetaan.

Kavereiden ostoista saadut bonukset - Kavereiden ostoista saadut bonukset kertyvät Käyttäjän kaverikutsulinkin kautta rekisteröityneiden Bonari.fi -käyttäjien palvelussa keräämistä bonuksista. Kavereiden ostoista saadut bonukset kerryttävät suosittelijalle aina 4% bonusta.

Kauppojen suosittelusta saadut bonukset - Käyttäjä voi suositella yksittäistä verkkokauppaa esimerkiksi blogissaan. Verkkokauppojen suosittelulinkit vievät aina suoraan verkkokauppaan ja niistä saatava Suosittelubonus on samansuuruinen kuin omienkin ostojen kohdalla.

Suosittelubonuksiin sovelletaan muutoin samoja käyttöehtoja kuin Bonuksiin tai muihin tapahtumiin näissä käyttöehdoissa alla mainituin rajoituksin.

Suosittelemalla Bonari.fi - palvelua kavereilleen ja kerryttämällä Suosittelubonuksia tätä kautta tai suosittelemalla verkkokauppoja tai tuotteita Bonari.fi -palvelun kautta Käyttäjä tiedostaa, että suosittelun kautta kertyneet ostot ja niistä maksettavat Kaupan suosittelubonukset ovat Käyttäjän veronalaista tuloa ja ne on ilmoitettava verotuksessa (esim. Muut ansiotulot -kohdassa). Jos Käyttäjä on arvonlisäverovelvollinen on Käyttäjän huolehdittava itse arvonlisäveroilmoituksista sekä arvonlisäveron tilittämisestä verottajalle.

Keskusverolautakunta ja Uudenmaan verovirasto ovat antaneet ennakkoratkaisut affiliate -toimintaa harjoittavan yrityksen kautta yksityishenkilönä hankittujen tulojen verotuksesta. Ennakkoratkaisujen mukaan Affiliate -toimintaa harjoittavan yrityksen kautta hankitut tulot ovat henkilön veronalaista ansiotuloa eikä yksityishenkilöille maksettavista tilityksistä ole toimitettava ennakonpidätystä eikä myöskään suoritettava työnantajan sosiaaliturvamaksuja.

Suomen Verkkobonus Oy ei siis merkitse Suosittelubonuksia saavan Käyttäjän tuloja Käyttäjän verokorttiin, eikä Käyttäjän näin ollen tarvitse myöskään verokorttiaan Suomen Verkkobonus Oy:lle toimittaa.

Lähtökohtaisesti Suomen Verkkobonus Oy kuitenkin kirjaa Käyttäjän Suosittelubonuksen kautta kerryttämät hyvitykset erilleen Käyttäjän henkilökohtaisesti tekemistä ostoksista ja ilmoittaa nämä verottajalle verottajan pyynnöstä.

5. Ostos

Ostos kirjataan Käyttäjän Bonari.fi -tilille Käyttäjän suoritettua ostoksen tai minkä tahansa muun Bonukseen oikeuttavan ja vaaditun toiminnon verkkokaupassa.

Jotta käyttäjä saisi Bonusta ostoksestaan, täytyy verkkokauppiaan hyväksyä Käyttäjän tekemä ostos. Ostosta ei hyväksytä, mikäli Käyttäjä syystä tai toisesta ei ole maksanut ostostaan kokonaisuudessaan, reklamoi verkkokauppiasta ostoksen jälkeen ja/tai palauttaa tilaamansa tuotteet tai osan tilauksesta.

Tietyissä tapauksissa ostos voidaan hyväksyä välittömästi, jolloin Bonus tilitetään välittömästi Käyttäjän Bonari.fi -tilille

Bonus maksetaan pääsääntöisesti ostoksen arvonlisäverottomasta ja postikuluttomasta hinnasta, jollei toisin mainita.

Useimmiten verkkokauppias hyväksyy ostoksen, kun kuluttajansuojalain mukainen palautusoikeus on päättynyt ja ostos on kokonaisuudessaan maksettu verkkokauppiaalle. Ostoksen hyväksyminen voi silti kestää kuitenkin verkkokaupasta riippuen jopa 3 kuukautta.

Jotta Bonus voidaan tilittää Käyttäjän pankkitilille, on Suomen Verkkobonus Oy:n pitänyt vastaanottaa komissio ostoksesta verkkokauppiaalta kokonaisuudessaan.

Tietoteknisistä syistä johtuen voi ilmetä tapahtuma, jolloin ostos ei kirjaudu verkkokauppiaan, Suomen Verkkobonus Oy:n yhteistyökumppaneiden tai Bonari.fi:n järjestelmään. Suomen Verkkobonus Oy ei ota vastuuta kuvatunkaltaisesta tietohäviöstä.

Ostoksen tila voi olla joko:

a) Hyväksymistä odottava - Suomen Verkkobonus Oy odottaa verkkokauppiaan varmennusta ostoksen hyväksymisestä
b) Hylätty - Ostotapahtuma on hylätty verkkokauppiaan toimesta eikä Bonusta voida tilittää Käyttäjälle
c) Hyväksytty - Bonus on hyväksytty ja se on nostettavissa Käyttäjän tililtä.
d) Maksupyyntö on käsiteltävänä - Käyttäjä on tehnyt tililtään nostopyynnön, jolloin kaikki käyttäjän senhetkiset hyväksytyt ostokset kirjataan kyseiseen maksupyyntöön kuuluviksi.
e) Maksettu - Käyttäjän tekemä maksupyyntö on käsitelty ja maksettu käyttäjän pankkitilille, jolloin maksupyyntöön kuuluneet ostot kirjataan myös maksetuiksi.

6. Käyttäjätili

Bonari.fi:n ikäraja on 16 vuotta. Käyttäjän tulee olla Suomen kansalainen ja Käyttäjällä on oltava voimassaoleva Suomalainen henkilötunnus. Käyttäjällä voi olla Bonari.fi -palvelussa vain yksi käyttäjätili. Käyttäjä sitoutuu antamaan itsestään kaikki ne tiedot, jotka ovat tarpeen Bonari.fi -palvelua käytettäessä ja vastaanottaessa maksuja pankkitilille.

Näitä tietoja ovat:

Nimi
Sähköpostiosoite
Katuosoite
Postinumero
Postitoimipaikka
Puhelinnumero
Sukupuoli
Syntymäaika
Pankkitilin IBAN -numero bonusten maksua varten

Syöttäessään tiedot Bonari.fi -palveluun Käyttäjä vakuuttaa, että Käyttäjä on varmistanut tietojen olevan oikeellisia ja sen, että Käyttäjän ilmoittama pankkitili on Käyttäjän henkilökohtainen ja että Käyttäjä on oikeutettu käyttämään kyseistä pankkitiliä.

Henkilötietoja käsitellään Henkilötietolain ja rekisteriselosteemme mukaisesti.

7. Tilitykset pankkitilille

Kun Käyttäjä on tehnyt onnistuneen ostoksen verkkokaupassa käyttöehtojen kohdassa 5. mainitulla tavalla ja ostoksen tila on hyväksytty, voidaan Käyttäjän saama Bonus tilittää Käyttäjän pankkitilille mikäli ulosmaksuraja 15€ täyttyy. Ensimmäisen noston ulosmaksuraja on 50€, mikäli valitsit 20€ aloitusbonuksen.

Suomen Verkkobonus Oy pidättää oikeuden päättää ja määritellä, minkä prosenttiosuuden verkkokauppiaan Suomen Verkkobonus Oy:lle maksamasta komissiosta tilitetään Bonuksena Käyttäjälle. Bonus on täysimääräisenä Suomen Verkkobonus Oy:n eksklusiivista omaisuutta kunnes se on tilitetty Käyttäjän pankkitilille.

Mikäli Suomen Verkkobonus Oy havaitsee väärinkäytöksiä Käyttäjän tilissä tai ostotapahtumissa, Suomen Verkkobonus Oy pidättää oikeuden olla tilittämättä Bonusta Käyttäjälle tai periä jo tilitetyn Bonuksen takaisin Käyttäjältä. Väärinkäyttötapauksissa Käyttäjä menettää oikeuden Bonukseen välittömästi ja lopullisesti.

Mikäli käyttäjätiliä ei ole käytetty 12 kuukauteen, menettää Käyttäjä mahdollisesti käyttäjätilille kerääntyneet Bonukset.

8. Väärinkäytökset

Suomen Verkkobonus Oy pidättää eksklusiivisen oikeuden rajoittaa Käyttäjän pääsyä palveluun tai poistaa Käyttäjän käyttäjätili kokonaisuudessaan mikäli Suomen Verkkobonus Oy:n mielestä on ilmeistä, että Käyttäjä kiertää tai rikkoo näitä sopimusehtoja millään tavalla.

Väärinkäytöksiin kuuluu, muttei niihin ole rajattu seuraavat tapahtumat tai toiminnot Bonari.fi -palvelussa tai verkkokaupassa:

Keinotekoinen liikenne.
Valheelliset tai virheelliset transaktiot.
Pyrkimys väärinkäyttää joko Suomen Verkkobonus Oy:n tai verkkokauppiaan tarjoamaa tuotetta, palvelua, Bonusta tai mitään osaa materiaalisesta tai immateriaalisesta tarjoomasta millään tavalla.
Virheellisten tai toisen henkilön henkilötietojen antaminen.
Usean eri tilin luominen samalle käyttäjälle.

Useiden tunnusten luominen pyrkimyksenä väärinkäyttää kaveribonus-ominaisuutta johtaa kaikkien tilien ja tileillä olevien Bonusten poistamiseen.

Bonari.fi –palvelun tarkoituksena on maksaa käyttäjilleen Bonusta käyttäjän tavanomaisista verkko-ostoksista. Väärinkäytökseksi lasketaan palvelussa olevien yhteistyökumppanien tarjoamien tuotteiden, palveluiden ja tarjousten tavanomaisesta ostokäyttäytymisestä poikkeava toiminta, joka tähtää rahan keräämiseen yhteistyökumppanin tarjousta, palvelua tai tuotteen tilausta hyväksikäyttämällä.

Mikäli Suomen Verkkobonus Oy saa yhteistyökumppaneiltaan selvityspyynnön tietyn käyttäjän toimista tai transaktioista tai muista Bonari.fi -palvelun kautta tehdyistä tapahtumista, on käyttäjä velvollinen ilmoittamaan tarvittavat tiedot Suomen Verkkobonus Oy:lle viiden arkipäivän kuluessa Suomen Verkkobonus Oy:n pyynnöstä.

9. Korvausvastuu

Käyttäjä on vastuussa Suomen Verkkobonus Oy:lle Käyttäjän aiheuttamista aineellisista tai aineettomista sekä taloudellisista vahingoista, mikäli nämä vahingot liittyvät käyttäjätilin väärinkäyttöön ja tästä aiheutuviin vahinkoihin.

10. Suomen Verkkobonus Oy:n vastuu

Suomen Verkkobonus Oy ei ole millään tavalla osallisena eikä vastuullisena Käyttäjän ja verkkokaupan välisissä ostotapahtumisssa, transaktioissa tai muissa tapahtumissa mitä Käyttäjä tekee verkkokauppiaan sivustolla. Suomen Verkkobonus Oy ei ole vastuullisena virheellisistä tai puutteellisista verkkokauppiaaan tuotteista, eikä Suomen Verkkobonus Oy ota vastaan reklamaatioita tai tuotepalautuksia Käyttäjän verkkokaupasta ostamistaan tuotteista. Kaikki yhteydenpito verkkokauppiaaseen tulee hoitaa suoraan verkkokaupan asiakaspalvelun kautta.

Suomen verkkobonus Oy pidättää oikeuden muokata palvelun ominaisuuksia tai tarjontaa parhaaksi katsomallaan tavalla tai poistaa palvelun käytöstä joko kokonaan tai osittain milloin tahansa. Suomen Verkkobonus Oy ei ole vastuussa käyttökatkoksista palvelussa eikä sen tai vastaavan tietoteknisistä syistä johtuvan tietokatkoksen aiheuttamista tietohäviöistä. Suomen Verkkobonus Oy ei ole vastuussa aineellisista tai aineettomista tappioista Käyttäjälle, kuten esimerkiksi, muttei rajoittuen näihin, tulojen menetyksistä, verkkokaupasta ostetun tuotteen tilaamisesta, maksamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista aineellisista, aineettomista, fyysisistä tai henkisistä vahingoista, sisältäen myös kuolemantapaukset eikä myöskään muista vahingoista, mitä verkkokaupassa vieraillessaan käyttäjä mahdollisesti voi kokea.

Suomen Verkkobonus Oy:n vastuu Käyttäjää kohtaan rajoittuu kaikissa tapauksissa korkeintaan siihen summaan, minkä Käyttäjä on hyväksytysti ansainnut Bonari.fi käyttäjätililleen ja joita ei ole käyttäjälle tilitetty ennen vahingon tapahtumista ja mitä muut tämän sopimuksen ehdot eivät rajoita tai poista.

11. Sopimuksen muuttaminen, siirtäminen ja päättäminen

Suomen Verkkobonus Oy pidättää oikeuden tehdä muutoksia tähän sopimukseen ja näihin käyttäjäehtoihin. Käyttäjä on velvollinen tutustumaan tähän sopimukseen rekisteröityessään sekä säännöllisin väliajoin epäselvyyksien välttämiseksi.

Suomen Verkkobonus tiedottaa käyttäjiään muutoksista tämän sopimuksen sisältöön, sikäli kun sillä on vaikutusta käyttäjän oikeuksiin tai velvollisuuksiin Bonari.fi -palvelun käyttöön tai käytössä. Tällöin käyttäjällä on viikko aikaa ilmoittaa olevansa tyytymätön uusiin sopimusehtoihin ja irtisanoa sopimus päättymään vanhoin ehdoin.

Suomen Verkkobonus Oy pidättää yksipuolisen oikeuden siirtää tämä sopimus kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi yhteistyökumppanillemme. Käyttäjä ei voi siirtää sopimusta kolmannelle osapuolelle.

Suomen Verkkobonus Oy voi irtisanoa tämän sopimuksen päättymään välittömästi yksipuolisesti niin tarpeelliseksi katsoessaan, mikäli Käyttäjän toimet ovat vaaraksi palvelun tai Suomen Verkkobonus Oy:n yhteistyökumppaneiden toiminnalle. Käyttäjä voi irtisanoa sopimuksen päättymään pyytämällä käyttäjätilinsä poistoa Bonari.fi -palvelusta. Tällöin Käyttäjä menettää välittömästi ja lopullisesti tililleen mahdollisesti kertyneet maksamattomat Bonukset.

12. Evästeet

Noudatamme sivuston evästeiden osalta Sähköisen viestinnän tietosuojalakia. (15.6.2004 N:o 516/2004).

Tämä sivusto käyttää Google AdWords uudelleenmarkkinoinnin palvelua mainostaakseen kolmannen osapuolen sivustoilla (Google mukaan lukien) sivuillamme vierailleille kävijöille. Se voi tarkoittaa, että markkinoimme sivustoamme uudelleen kävijöille, jotka eivät ole suorittaneet tehtävää sivustollamme, esimerkiksi käyttämällä yhteydenottolomaketta tehdäkseen kyselyn asiakaspalveluumme. Tämä voi näkyä sinulle mainoksen muodossa Googlen hakutulossivulla, tai jollakin muulla kolmannen osapuolen verkkosivustolla. Kaikkia keräämiämme tietoja käytetään rekisteriselosteemme sekä Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Voit asettaa valintasi miten Google mainostaa Google-tilisi mainosasetuksista, ja jos haluat voit jättäytyä aihepiiriin perustuvan mainonnan ulkopuolelle kokonaan evästeasetuksista tai selaimen lisäosalla.

13. Muuta

Tämä sopimus ei synnytä työsuhdetta tai muunkaltaista siihen verrattavaa kumppanuutta Suomen Verkkobonus Oy:n tai käyttäjän välille.

14. Voimassaolo ja sovellettava laki

Nämä ehdot ja tämä sopimus tulevat voimaan välittömästi Käyttäjän rekisteröityessä Bonari.fi -palveluun ja sopimus on voimassa siihen saakka kunnes osapuolista jompikumpi irtisanoo sopimuksen päättymään tai Suomen Verkkobonus Oy katsoo tarpeelliseksi tehdä muutoksia tähän sopimukseen. Sopimusta laadittaessa on sovellettu Suomen Lakia.